Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Αλμυρό κέϊκ με γαλοπούλα, τυριά και πιπεριές

Το αλμυρό Κέϊκ
με τυριά, γαλοπούλα και πιπεριές

της φίλης μου της Αννούλας !

photos
ερασι τέχνης


Υλικά :

1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
3 αυγά
250 γραμ. φαρινάπ
2/3 της κούπας σπορέλαιο κι επιπλέον γιά τη φόρμα
1 κ. γλ. μπέϊκιν
300 γραμ. διάφορα τυριά τριμμένα
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
1 πράσινη ''          ''           ''   ''
5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμένη



Διαδικασία :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180'.
Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπώλ το γιαούρτι, τα αυγά και το λάδι.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέϊκιν κι αναμειγνύουμε καλά.

Προσθέτουμε κατόπιν τα τυριά, τις πιπεριές, τη γαλοπούλα κι ανακατεύουμε με κουτάλι.

Λαδώνουμε με το σπορέλαιο τη φόρμα , την αλευρώνουμε, τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι, αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε γιά σχεδόν 1 ώρα, ως να φουσκώσει και να ροδοψηθεί το κέϊκ.

(δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο, γιά να δούμε τα κέϊκ, πριν περάσει τουλάχιστον 1/2 ώρα)

Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε σε πιατελίτσα. 







Το στολίζουμε, το καμαρώνουμε (!)




Και το κόβουμε !












Είναι ελαφρύ και σε υφή και σε γεύση !

Το έφτιαξε και με φίλεψε η φίλη μου η Άννα.

Υπέροχο !




καλό
γιά ό, τι κάνετε !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου