Κυριακή 27 Απριλίου 2014

αρνίσια συκωταριά φρικασσέ


το φρικασσέ


photos
ερασι τέχνης

θα χρειαστούμε :

μιά συκωταριά αρνίσια
φρέσκα κρεμμυδάκια
άνιθο
μαρούλια
ελαιόλαδο
χυμό λεμόνι
αλατοπίπερο


σε φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε μέσα την συκωταριά γιά λίγα λεπτά, ώστε να ζεματιστεί.
την σουρώνουμε και την αφίνουμε γιά λίγο στο σουρωτήρι να κρυώσει, γιά να μπορούμε να την πιάσουμε.
κατόπιν, την κόβουμε, όχι ψιλή - ψιλή όπως στη μαγειρίτσα, αλλά σε κομμάτια περίπου όσο ένα δάχτυλο.

βάζουμε σε βαθύ, αντικολλητικό σκεύος λάδι ή αν θέλουμε μισό - μισό λάδι και φυτίνη και τσιγαρίζουμε την συκωταριά.
προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα, τα γυρίζουμε γιά λίγο μαζί
και κατόπιν ρίχνουμε μέσα χοντροκομμένα τα μαρούλια , αλάτι, πιπέρι και σκεπάζουμε το φαγητό, χαμηλώνοντας τη φωτιά.
τα μαρούλια μαραίνονται και το φαγητό σιγοψήνεται, ως να βγάλει το ζουμάκι του και να μαλακώσει.
τέλος, όταν είναι έτοιμο, στίβουμε μέσα τον χυμό λεμονιού (εξαρτάται πόσο ξυνό μας αρέσει),
δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο
και σερβίρουμε.



 ευχαριστώ την Donna Marina
γι αυτό το Πασχαλιάτικο φίλεμα
και βέβαια γιά την συνταγή της !
  











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου